Facelift - Škoda Superb 2013

Škoda Superb 2013 Combi - facelift

Podařilo se nám zachytit nový Superb 2013 ve verzi combi. Po dálnici D11 směrem na Hradec Králové jich jela celá kolona v různých barvách a různých verzích. Na záběrech je patrný tvar přední části, která je samozřejmě společná se sedanem (viz níže). Zadní světla budou mít stejný tvar jako současná verze, ale jinou grafiku - diodové trubice ve tvaru C podobně jako Škoda Octavia III 2013 ale na rozdíl od ní nebude mít Superb 2 trubice ale 3. Zůstává ale otázka zda tentokrát zadní světla nebusou zasahovat i do pátých dveří, protože všechny testovací vozy Škoda Superb 2013 Combi mají páté dveře kamuflované. Na videu to není tak dobře patrné, ale ve skutečnosti to bylo zcela zřetelné.

Škoda Superb Combi 2013 (facelift) - fotogalerie

První natočený Superb Combi 2013 byl v modré barvě. Zřetelně je zde vidět tvar předních světel a zdá se že nejsou maskovaná. Jsou v nich LED-diodová světla pro denní svícení, která kopírují oblouk na vnejší straně světel.

skoda-superb-combi-2013-facelift.jpg, 137kB

Zezadu vypadá jako současný Superb, ale páté dveře jsou pokryté maskovací fólií, pod kterou se tedy pravděpodobně skrývá nějaké překvapení.

skoda-superb-combi-2013-zezadu.jpg, 84kB

Zadní světla rozsvícená - mají světelné LED trubice ve tvaru C, jak už je vozů značky Škoda tradicí, ale na rozdíl od Octavie, která má 2 LED trubice, má Superb 3. Škoda že je fotografie rozmazaná a trubice tedy splývají.

skoda-superb-combi-2013-zadni-svetla.jpg, 81kB

V testovací flotile se objevil i černý Superb Combi Laurin&Klement s pravostranným řízením.

skoda-superb-combi-2013-laurin-klement.jpg, 129kB

Škoda Superb 2013 - sedan

Jako první jem potkal Superb 2013 - tedy facelift - ve verzi sedan již někdy začátkem ledna 2013 na kruhovém objezdu v Opatovicích, kde se často testovací vozy otáčejí aby jely zpět k dálnici D11. Byl ovšem dobře maskovaný, tak jsem si kromě dvou otvorů v pátých dveřích nevšiml ničeho zvláštního. Tehdy jsem ani neměl kameru v autě. Později jsem se dozvěděl, že tak je maskovaná nová verze a v prostoru mezi zadními světly (kde byly zmíněné otvory) bude SPZ a otvory jsou tam údajně z důvodu umístění světelných senzorů. Druhé setkání bylo na dálnici D11 ve směru na Prahu těsně před Černým Mostem. To jsem již věděl o co jde a zaměřil se na něj podrobněji. Kameru jsem tehdy měl, ale kvůli chybě na paměťové kartě jsem o záznam přišel. Každopádně je jasné že bude mít stejný tvar té části zadních světel, která je v blatnících, ale část která je v pátých dveřích byla nalepená v původním tvaru, což znamená že Superb 2013 po faceliftu ji bude mít jinak tvarovanou a mezi světly bude SPZ, která byla dosud v nárazníku. Testovací Superby 2013 SPZ na nárazníku ale není tam na ni žádný prolis a je zřetelně vidět že tam nepatří.

Škoda Superb 2013 sedan (facelift) - fotogalerie

Konečně se nám podařilo nový Superb 2013 zdokumentovat i ve verzi sedan. Fotografie jeho zadní části jen potvrzují výše uvedený text.

skoda-superb-2013-sedan.jpg, 142kB

Světla mají, stejně jako u verze combi, 3 diodové trubice ve tvaru C, ale brzdová světla jsou jen v horní části.

skoda-superb-2013-sedan-zadni-svetla.jpg, 152kB
sledování aut - auto s bobikou

info@sledovani-aut.eu

+420 723 739 130

kontaktní formulář


pozadi-obsah.jpg, 829B